Selasa, 19 Mac 2013

Yong Tau Foo

Assalamualaikum....








nampak sedap ke tak? mestilah jawapannye sedap..





Hari ahad lepas, sye n incik suami berganding bahu di dapur untuk menyediakan yong tau foo yang lazat untuk lunch kami hari tu..
masa hari sabtu tu, sye saja cakap kt incik suami,lama dah dapur kita tak berasap, apa kata ahad esok kita main masak2..then incik suami pun bersetuju,dan2 dia cadangkan nak masak yong tau foo ini..akhir tahun lepas, penah jugak try buat kuah yong tau foo ni..ini, adalah percubaan kali kedua kami.sebab ini adalah salah satu kegemaran incik suami..hehe..tapi masa masak kuah yong tau foo ni, masterchef bukan sye ye kawan2, tp incik suami sye yg jadi masterchef dengan bantuan mr.google sekali..sye sebagai pembantu yang kuat membebel je lah..
turun pangkat la nampaknya..tapi tak apa, sekali sekala rasa air tangan dari incik suami ni best juga kan?..
so, kami pun buatlah lebih hari tu, dapatlah bagi sikit rumah mak,kakak,abah mertua n kakak ipar..Alhamdulillah, semua dapat rasa..
 
Kalau kawan2 nk resepi kuah yong tau foo ni silalah google sendiri ye..hehe

Tiada ulasan:

Catat Komen