Ahad, 4 November 2012

Weekend Baru2 Ini...

Assalamualaikum..
 
 
 
Hope sume teman2 sehat & ceria selalu hendaknya. Hari ini, sye nk citer ckit xtvt sye bersame incik suami weekend baru ni..hari sabtu biasanye incik suami keje separuh hari smpai pukul 1, c isteri pula sabtu & ahad cuti..jadi, sabtu pagi tu hari untuk bermalasan2 c isteri lantas tergolek2 kan badanye yg gebu montoksss ini di atas tilam yg sgt la empuk itu..ekekeke..sambil mate tertumpu kpd incik suami yg sedang bersiap2 mahu pergi ke kerja..
 
Selepas incik suami pg ke kerja sye dgn keterpaksaan bangun membuat strategi ape kerja rumah yg perlu sye lakukan dlu..banyak jgk kerja rumah yg dpt sye selesaikan..siap sume keje, sye mandi, solat zohor & tunggu incik suami pulang untuk same2 lunch kat luar..kami isikan perot kami dgn makan nasi ayam kg..kedai makan tu dkt je ngn uma kami..acely bkn sye tak nak masak..tp, incik suami yg kate tak payah masak..hihihi..dasar pemalas kan?.
 
Selepas mengenyangkan perot, kami terus pg ke rumah kakak incik suami..Kebetulan ada c gendud a.k.a cucu sye di sana krn uminye terpakse keje hari sabtu utk mengemas opis.seronok btl dpt main2 dgn c gendud ni..tp dukung die cume bertahan 10-15 minit je sbb tangan da mula lenguh2 dah..tak boleh dukung lame sgt..gendud baru 9bln tp keberatan badan nye udah terover pulaksss..gendud ni acely anak kpd anak buat sye..side sebelah incik suami sye..makanye, sudah begelar 'nenek su' la sye ni..manakala incik suami pula mendapat gelaran 'tok cu'..mari kte layan gambo c gendud ni..hehe




Haiii kwn2 nek su..name sye kayyis..sye bambam..sye gendud..hehe
 
 
 
 
Ape pandang2 ??..sye rindu umi sye tau! lambatnye umi sye nak balek ni..huhuhu



Penat dah buli c gendud ni, incik suami ajak balik, sebelum pulang ke rumah kami singgah beberape tempat dulu..pergi giant jap beli brg2 dapur ckit..tp nth bile nak berasap dapur yg comel itu..pastu singgah auto show yg ada mcm2 design kereta tu dgn sound yg agk membingitkan itu..huh! pengsan..sejap je kat sne..sye ajak incik suami balik..
 
 
 

Sye yg sgt simple bersame kereta canggih sye..tipu!



Kemudiann kami ke paya indah wetlands sebab ada karnival kat sane..sempat la tgk org2 naik moto kecik tu, tgk org jual2, tgk buaya, tgk badak sumbu..tp 1 pn tak ambik gambar masa kat sana..sebab sye ni pemalas ckit bile da jalan2 tu nk ambik gambar..sbb hujan pn iye jgk..kami jugak sempat berlari2 anak menuju ke parking kereta sbb masa nak balik tu hujan mulai lebat..comeii je c gemok(sye) ni berlari..haha
 
Banyak pula tmpt yg sye singgah kan sebelum nk pulang ke rumah tu..sye n incik suami mmg kaki merayap..kalau dok uma tu jadi tepu je otak kami ni,ekekeke..balik nk dkt maghrib..pastu lepas maghrib keluar balik sebab incik suami nak pekena roti nan double cheses bersama ayam tandori..sedaaapp sgt..




Kami makan tak de nye nak share2 ni..sorang satu set okeh!..dua2 kuat melantak..hahahaha




Masa tgh layan roti nan ni tetibe incik suami ckp nk pergi teluk intan,perak mlm tu jgk rumah kwn baik die merangkap anak buah sedara..oleh kerana mereka ni sebaya maka xdela panggil kami pakcik makcik ke hape..panggil name je..nanti rase tua sgt pulak dah..Sebelum tu,incik suami kol dulu kwn die tu amy namenya..bg tau nk dtg sana..die pn bkn main hepi dgr kami nk dtg mlm tu jgk..kerap jgk kami kesane..nak2 die kate tgh musian derian..makin berkobar2 la kami ni kan..
 
Malam tu kami mkn cpt2 selaju yg mungkin sbb excited nak travel jauh mlm tu..balek uma jap packing brg sepantas kilat..pastu zassssss! berdesup menuju ke perak..bertolak pukul 9.30 mlm smpi sane ngam2 pukul 1 pagi..smpi2 je melantak kebab n yong tau fu kwn incik suami da beli siap2 kt pasar malam..pastu sembang2 jap..pastu terus tido..kepenatan sudah..




Terima kasih amy & ila kerana menyediakan tempat tidur yg amat selesa untuk kami berdua..(jadi model tilam jap) kuikuikui..
 
 
 
 
Pagi tu kami bangun seawal yg mungkin, malu la ckit kan nk bangun lambat kan kt uma org ni..terus siap2 mandi ape sume kami g breakfast sama2..sye pekena mee kicap..fofular jgk kat sne menu ni..meh ambik bau, eh bau ke? haha
 
 
 
Sila terliur ye..sedap..kat banting ni sye rse tak de mee kicap stail mcm ni..puas ati la breakfast pagi ahad tu..
 
 
 
 
 
Sesudah mengisi perot kami terus pergi ke uma opah ila utk mengutip buah derian yg jatuh..seronoknye dpt mkn derian free ni..acely incik suami n amy je yg masuk dusun tu..sye,ila & esya(anak mereka) x join sekali..banyak nyamuk & pacat katenya..geli pulak sye..so yg gegurl2 ni lepak je la kt uma opah ila..sambil menonton melodi..dah berape minggu tak layan melodi..abis cane?kejenya berjalan je kan??..haha
 
 
 
 
Incik suami yg baru balik dari dusun durian..seronok tak abg masuk dusun tu? kahkahkah..Incik suami ni geli ckit kt pacat..mau terlompat2 die..haha
 
 
 
 
Antara beberape hasil tangakapan mereka..
 
 
 
Selesai mengutip buah derian n beramah mesra ngn opah ila kami pun pulang semula ke rumah mereka utk membersihkan diri sebelum keluar semula untuk makan tengahari..kami pekena air jagung & nasi ayam..sedap jgk..apsal la makanan kt sana sume sedap2 & menyelerakan?..hihihi..
 
 
Incik suami ni memang jenis payah nk senyum..tp hati die baik..baik sgt..bak 50hengget bang! da puji ni..huahuahua..
 
 
 
 
Inila die nasi ayam yg double2 sedap ni..teringat2 sampi skrg ni..nak lagik??ehe
 
 
 
Tetibe rse mcm pjg la citer sye kali ni, mesti anda-anda sudah bosan bukan? okeh, marila berhenti smpi disini..hehe..
 
Sebelum tu (eh ad lg ke?) haha..mase pejalanan pulang sempat jgk singgah kedai makan satay hut dkt tanjung karang tu yg org dok kate satay tu sgt la sedap+besar2..tp mmg sedap pn..tp tak ambik gambar la pulak..abis sume masuk dlm perot kami..
 
 
Meh layan gambo bersame anak amy & ila..eh ad lg ke? ekekeke..
 
 
 
 
 haiiii!!..name sye nur alisya dania..panggil sye esya..sye syg mama anis..sbb mama anis baek..mama anis suke buli sye..hihihi




esya bersame mama anis..dua2 comei..kuikui


Sampai cni sje teman2..babai sume..

Tiada ulasan:

Catat Komen