Khamis, 18 Oktober 2012

Anak Buah Mak Ngah..

Assalamualaikum!..x jawab dose..hehe
 
 
 
 
Hari ini hari jumaat, esk sbtu n ahad cutiiiii! yeay!..x sabar..asyik tgk jam je ni..
 
 
Ni nk citer psl my anak buah Nur Aliah Maisarah..kalo citer psl bdk bijak ni smpi ke esk,esk,esk x abiss kot..ngeee..dlm fmly sye sume panggil die "kakak"..belum ada adik pn die sebok suh panggil die kakak..xtau sape yg ajar..ttbe je..sape panggil maisarah,mai,ecara die x mo layan atau menyahut bile kte panggil die..rse nk cubit2 je mulutnye yg cumeiii tu..hehe..die la satu2 cucu yg mak abah sye ada skrg ni..nk tgu anak sye, kena sabar la ckit eh..anak sye tu malu2 nk jupe sye n incik suami..heeee! InsyaALLAH pasti ada jugak suatu hari nnti..sabar la ye anis..
 
 
K.., berbalik citer psl budak kecik ni..die punye cakap mmg petah..baru 3thn mcm2 perkataan die dah tau..kalo kte berborak ngn die mcm kte berborak ngn bdk2 umur,5,6 thn..seingat sye dr umur die blm setahun mulut mmg jenis bising,asyik nak becakap je..die pnye lidah pjg woooo!..org2 tua ckp sok2 da beso mesti pndi ngaji Al-Quran, pndai berpidato..ceeeehh! mudah2-an la ye kakak..mak ngah doakn tuk kakak..tp mslhnye skrg...ble depan org len otomatik die akn jdik pendiam serupa mcm bdk x tau ckp..org tnye pn die wt x tau je..smpi geram kkdg kami nengoknye..kang org igt die x tau pape lak..tp fmly sye n fmly belah mak mertua kakak sye ni (mama kpd ecara) tau die jenis bdk yg bijak n petah bile bercakap..smpi nenek belah ayah die sllu rindu2 nk jupe die nk tgk gelagat die..layan citer loyar buruk die tu..
 
 
Mse umur die baru 2thn lbh mama die da ajar x yah kai pampers,dlm semggu je die dah pndai..mmg gud girl la..agak lucu skrg bile die msuk bilik air, siap tutup pintu (tp x kunci la sbb die msih xtau kunci n kami pn x galakn) then die ckp "jgn tgk kakak tau, kakak malu ni" tp bile dah selesai 'hajat' die, dok pkai sluar kt lua bilik air jgk..haaa,itu yg die kate malu..mau gelak guling2 tgk keletah die tu.heeee..
 
Lagi 1 jenis die nih..pantang mak ngah n pak ngah die start enjin kereta, mesti die dok tgk ikt tingkap uma die nak tgk..pastu wt2 ayat ksian lak.."ksian kakak,x pegi mne2 pn" haaa, itu mksdnye suh ajak die la tu..chittt! pndi no berlakon my anak buah ni..hehe..maka dgn rela hati mak n pak ngah die pn ajak la die skli..bile dah dok lam kte x yah pasang radio pn xpe..dok la layan die bercerita itu ini..smpi pening pak ngah die layan..bile pak ngah die dok nyanyi ikt lagu kt radio tu buley lak die komplen "suare pak ngah ni x sedap la..diam la,bising la" hahahahaha..rse nk cubit manje2 je kt die tu..wat kami gelak sakan lam kete tu..
 
 
Tgk ni..dah pjg sgt sye citer psl bdk bijak ni..kalo ikt kan ada lg ni nk citer..tp x dan dah ni..ad keje yg kena buat..hehe..die la penawar duka lara kami berdua n fmly sye..die jgak la yg menceriakan kami sume..kakak, mak ngah syg sgt kt kakak tau..nnti kalo ada rezeki mak n pak ngah ada anak pn kami tetap syg kakak same mcm skrg ni..x de kurangnye pn..tertouching lak ni..heee




ni die Nur Aliah Maisarah a.k.a KAKAK..syg die sangat-sangat..
 
 
haaaaaa, smpi due sye letak gambo die yg same tu..nk delete lg 1 x ngeti lak..maklum le baru belajo..hehe
 
k, kenkwan yg d kasihi..babai sume..

6 ulasan:

  1. akak dtg melawat sini.. hehhehe

    BalasPadam
  2. yeaaayy! thankssss kak ana..sukenya..salam perkenalan kak ana..hehe

    BalasPadam
  3. salam..hi anis.. cma dtg singgah cni..

    hehe..seronok melayan anak buah yg sorang ni ye.. hihihi

    BalasPadam
  4. wassalam..hiiiiii cma! beshnya ada org jenguk blog kte..hii..salam perkenalan dr sye..anis suke blog cma..thnks dtg melawat sye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi..same2..
      x update blog hari ni?

      dear..sorry ye cma tegur ckit..klu blhkan.. klu blh le.. anis buang word verification utk pengomen..hihih..cma selalu slah tekan word tu.. huhuh..

      klu xsure nk buat mcm mane rujuk entri ni.

      http://qemaishak.blogspot.com/2012/10/tutorial-cara-nak-hapus-verifikasi.html

      selamat berblog :)

      Padam
  5. hai shima,eh xpe..utk blogger baru mcm anis ni mmg suke kalo ad tunjuk ajar dr kenkwn yg len..anis xkesah..tq ye cma..anis da hapuskan verifikasi tu..ari ni x sempat la nk update..igt nk story psl anniversary ari ni..heehee..

    cma-fb gune name ape?..anis nk add..

    BalasPadam